JC Everland is al 30 jaar een vaste vertrouwde plek voor heel Wognum en omstreken. Wij zetten ons hard in voor de jeugd om zo een plek te creëren die ze een tweede thuis kunnen noemen. Dit doen we door doordeweeks open te zijn als bar, waar jongeren van 14 t/m 22 jaar, lekker spelletjes kunnen spelen zoals poolen, darten en natuurlijk een bord- of kaartspel.

Maar naast baravonden organiseren wij ook regelmatig verschillende evenement voor zowel jong als oud. Je moet dan denken aan evenementen als Piet Speed, de Spooktocht, Wogpop, Karaoke Avond, Frisfeest en nog veel meer!

Maar, uitgaan is toch duur?

Dat hoeft niet! Want bij Everland vinden wij het belangrijk dat iedereen die komt zorgeloos iets kan drinken. JC Everland functioneert onder de gemeente Medemblik, hierdoor hebben wij geen winstoogmerk en kunnen wij de prijzen van onze drankjes lekker laag houden! Zo kost een heerlijk blikje frisdrank bijvoorbeeld maar €1,50! Zo kan iedereen, met een klein of grote portemonnee altijd genieten.

Everland probeert altijd nieuwe evenementen te bedenken om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Maar er zijn toch altijd die terugkerende evenementen die keer op keer zorgen voor een geslaagd festijn.

Je zou het een eeuwen oude traditie kunnen noemen na meer dan 35 edities van dit prachtige evenement. Piet Speed is dé Grand Prix van Wognum waarbij er met miniatuur auto's geracet wordt op een grote racebaan. Zo gaat iedereen die zich heeft aangemeld de strijd aan voor die felbegeerde wisselbeker en nog vele andere prijzen.

Piet Speed is zoals elk jaar een driedaags evenement. Waarbij op de vrijdagavond de oud racers en enthousiastelingen met elkaar gaan racen. Op de zaterdag wordt de baan overdag beschikbaar gesteld voor kinderen van de basisschool, die aan het eind van de middag de finales racen. Tot slot is zondag iedereen welkom om zijn of haar racekunsten te laten zien waarna ook weer aan het eind van de middag de finales gespeeld zullen worden met uiteindelijk de prijsuitreiking voor de 1e, 2e, 3e en zelfs 4e plek.

 

Kijk hier op de website van Piet Speed voor alle historie rondom dit fantastische evenement!

pietspeed.nl

Wogpop is een traditioneel festival wat al meer dan 40 jaar gehouden wordt en standaard op 1 januari, om zo het nieuwe jaar in te knallen! Er zijn bezoekers die wel eens zeggen "Als jullie geen Wogpop meer zouden doen kunnen jullie beter stoppen" of "Waar zou Everland zijn zonder Wogpop?". Op Wogpop kan iedereen die komt elkaar de beste wensen doen en lekker na praten of het afgelopen jaar. Maar je komt natuurlijk niet om alleen bij te praten! Elk jaar luiden we in met een mooie line-up aan bands en artiesten die de beste muziek voor je spelen.

Zeg je Wogpop, dan zeg je Everland.

Een van de eerste posters van Wogpop, artiest Joeril

Naast Wogpop en Piet Speed bakken wij al meer dan 40 jaar poffertjes voor alle kinderen die langs de huizen gaan met hun lampion en mooie zangkunsten. Met sint maarten zetten wij de gasstellen en de pannen klaar zodat alle kinderen en hun ouders kunnen genieten van een heerlijk portie poffertjes. De poffertjes avond is dus een ideaal start- of rustpunt!

Toch wel één van onze leukste evenementen is de jaarlijkse spooktocht. Een groot aantal 'spoken' bereid zich voor in Everland om alle kinderen die zich hebben opgegeven de griezeligste tocht van hun leven te bezorgen. De spooktocht is voor kinderen van 7 t/m 15 jaar die het aandurven om deze tocht door Wognum te lopen. Maar wees goed voorbereid, want er kan ik elke struik een monster zitten!!

Heb jij nog suggesties voor een leuk evenement? Laat het ons dan weten via het contactformulier of nog beter, geef je op als vrijwilliger!